Ingredientai
- Cukrus 300 g 200 g biskvitui ir 100 g uogų sluoksniui
- Sviestas 200 g minkšto; biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Miltai 200 g biskvitui
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. biskvitui
- Pienas 2 valg. š. biskvitui
- Įvairios uogos 250 g įvairių šviežių; uogų sluoksniui. Ir dar pasilikite šiek tiek gervuogių ir šilauogių papuošimui
- Želatina 30 g 10 g uogų sluoksniui ir 20 g jogurtiniam sluoksniui
- Vanduo 115 ml 25 ml uogų sluoksniui ir 90 ml jogurtiniam sluoksniui
- Jogurtas 300 g graikiško; jogurtiniam sluoksniui
- Grietinėlė 400 g 300 g jogurtiniam sluoksniui ir 100 g torto apliejimui; ne mažiau nei 35 proc. riebumo
- Sutirštintas pienas 200 g saldinto; jogurtiniam sluoksniui
- Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys; jogurtiniam sluoksniui
- Juodasis šokoladas 100 g torto apliejimui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą (ingredientai nurodyti 20 cm skersmens tortui):
1. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos, purios konsistencijos. Kiaušinius atskirai šiek tiek išplakite ir plakinį po truputį, po porą šaukštų, pilkite į sviesto masę ir kaskart perplakite.
2. Miltus persijokite drauge su kepimo milteliais. Dalimis, maišant mentele, įmaišykite į tešlą.
3. Į paruoštą tešlą supilkite pieną ir išmaišykite.
4. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
5. Biskvitui iškepus jį ištraukite, leiskite jam 10 min. atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite formą, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.
6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Pjaustykite tik po 6 valandų.
Pagaminkite uogų sluoksnį:
1. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 min. išbrinkti.
2. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite vandens vonelėje ištirpintą želatiną, išmaišykite, palikite atvėsti.
Pagaminkite jogurtinį sluoksnį:
1. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, žievele.
2. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite.
3. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje.
4. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.
Surinkite tortą:
1. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito paskleiskite kremo, į vidurį dėkite pusę uogų tyrės, dėkite kitą biskvitą, dar tyrės ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu ir aptepkite kremu.
2. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.
3. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos