Ingredientai
- Sausainiai 200 g avižiniai
- Sviestas 120 g
- Aguonos 25 g maltos
- Pienas 80 ml
- Želatina 20 g pakelis
- Jogurtas 250 g natūralus
- Varškė 400 g liesa
- Cukrus 100 g
- Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai
- Citrinos 1 vnt. tarkuotos žievelės
- Sultys 40 ml citrinų
- Grietinėlė 200 ml plakama
- Mandarinai 3 vnt. 3-4 vnt. be kauliukų
- Džemas 150 g mandarinų
Kaip gaminti
1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.
2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.
3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.
4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.
5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.
6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.
7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.
8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.
9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.
Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“