Ingredientai
- Miltai 150 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska 2 arbat. š. jūros druskos dribsnių
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūstų
- Pienas 330 ml
- Čiobreliai 2 arbat. š. šviežių arba džiovintų
- Pastarnokas 60 g drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu
- Saldžiosios bulvės 120 g drožlių, padarytų skutant daržovių skutikliu
- Sviestas 80 g ghee, išlydyto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Sudėkite miltus, kiaušinius, druską, pipirus, pieną ir čiobrelius į virtuvinio kombaino indą ir užmaišykite vientisą skystą purią tešlą. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min.
3. Pastarnokų ir bulvių drožles sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite. Atidėkite į šoną.
4. Ghee sviestą padalykite lygiomis dalimis į 12 keksiukų formos (125 ml talpos) ertmių. Įdėkite šią formelę su sviestu į orkaitę ir kaitinkite apie 12–15 min., arba kol sviestas ims rūkti.
5. Išimkite formelę iš orkaitės ir labai greitai išpilstykite tešlą į kiekvieną įkaitusią ertmę (maždaug po 1/4 stiklinės tešlos). Ant viršaus uždėkite po žiupsnį pastarnokų ir saldžių bulvių drožlių. Pašaukite kepti.
6. Kepkite apie 20–25 minutes, kol pudingai išsipūs, pagels, pastarnokai ir bulvės taps traškūs. Patiekite iškart.
*Šiam kiekiui jums prireiks vieno vidutinio dydžio pastarnoko ir vienos vidutinės saldžiosios bulvės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų