Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 200 g
- Aliejus 1 st.
- Cukrus 2 st.
- Uogienė (tinka bet kokių uogų) 1 st.
- Kefyras 2 st.
- Soda 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis
- Miltai 4 st.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis sugrūstų
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su aliejumi, lydytu sviestu. Sukrėskite uogienę, suberkite prieskonius.
2. Supilkite kefyrą, sumaišytą su soda, ir visą laiką maišant suberkite miltus.
3. Paruoštą tešlą supilkite į skardą ir 170°C karštumo orkaitėje kepkite 40–60 min. (pyragas iškepęs, kai, įkišus medinį pagaliuką, tešla prie jo nelimpa).