Ingredientai
- Juoda duona 5 riekės
- Slyvos 4 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymo
- Migdolai 50 g arba razinų
- Džiūvėsiai 50 g
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Romas 5 valg. š.
- Sezamo sėklos 80 g juodųjų
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvo pagalba (turi būti smulkūs trupiniai).
2. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės.
3. Tuomet sumaišykite duonos trupinius, slyvų masę, įpilkite cukrų, romą, iki standumo išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su likusia mase. Džiuvėsius naudokite esant reikalui (jei tešla per skysta, įdėkite šiek tiek džiuvėsių, kad būtų galima formuoti triufelius).
4. Beliekia imti po nedidelį gabalėlį tešlos, į vidų įdėti migdolo riešutą (arba išmirkytą raziną), rankose suformuoti rutuliuką, apvolioti jį sezamo sėklose ir dedant ant skardos formuoti triufelio formos užkandėlį.
5. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsus viršų apibarstykite milterliniu cukrumi.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita