Ingredientai
- Miltai 140 g
- Cukrus 80 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Pienas 120 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 60 g lydyto
- Kakava 2 valg. š.
- Šokoladas 1 valg. š. smulkiai tarkuoto
- Vyšnios 300 g skystos uogienės arba šviežių, šaldytų
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Grietinėlė 200 ml kremui
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. kremui
- Grietinėlės standiklis:(0,5 pakelio - kremui) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
- Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
- Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
- Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita