Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo
- Juodasis šokoladas 50 g norint kietesnių putėsių, reikėtų daugiau
- Brendis (šlakelis) 1 arbat. š.
- Džiovintos slyvos 5 vnt. juodosios
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. morengui
Kaip gaminti
1. Kiaušinio trynį su cukrumi išplakite iki baltumo. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol matysis vagelė. Svarbiausia – neperplakti, kad nevirstų sviestu. Jei grietinėlė nesiplaka, įlašinkite citrinos sulčių
2. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Paskui supilkite jį į plaktą grietinėlę, išmaišykite, įpilkite šlakelį brendžio, kuriame mirko slyvos, ir paruoštus putėsius dėkite į šaldytuvą 2–4 val., kad sustingtų. Slyvas susmulkinkite ir apipilkite brendžiu.
3. Baltymus išplakite su cukrumi iki purumo. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo plonu sluoksniu tepkite išplaktą masę. Kepkite 90–110°C laipsnių karštumo orkaitėje 1–1,5 valandos. Putėsius sluoksniuokite su morengu ir apibarstykite smulkintomis slyvomis. Bon appetit!
Alaus someljė rekomenduoja: Šis desertas puikiai dera su karamelinio salyklo turinčiu alumi.
"Kulinarijos studijos" archyvo nuotr./Donatas Dabrovolskas |
Receptas virtuvės šefo bei alaus someljė Donato Dabrovolsko
Daugiau Donato patarimų apie maisto ir alaus derinimą rasite čia
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita