Ingredientai
- Juoda duona 300 g duonos įdarui
- Saulėgrąžos 20 g duonos įdarui
- Svogūnai 150 g keptų; 10 g duonos įdarui ir 50 g daržovių ir silkės įdarui
- Majonezas 250 g 100 g duonos įdarui ir 150 g daržovių ir silkės įdarui
- Druska 2 žiupsnelis abiems įdarams
- Krapai 1 arbat. š. duonos įdarui
- Silkė 300 g filė, Matjes; daržovių ir silkės įdarui
- Bulvės 200 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
- Morkos 100 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovių ir silkės įdarui
Kaip gaminti
Pagaminkite duonos įdarą:
1. Pakepinkite saulėgrąžas.
2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.
3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.
4. Susmulkinkite krapus.
5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.
Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:
1. Silkę supjaustykite juostelėmis.
2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.
4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.
Surinkite ir papuoškite tortą:
1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.
2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.
3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių – tinka mėlynųjų ir raudonųjų bulvių, morkų.