Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas
Juodos duonos ir Matjes silkės tortas / Organizatorių nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Juoda duona 300 g duonos įdarui
  • Saulėgrąžos 20 g duonos įdarui
  • Svogūnai 150 g keptų; 10 g duonos įdarui ir 50 g daržovių ir silkės įdarui
  • Majonezas 250 g 100 g duonos įdarui ir 150 g daržovių ir silkės įdarui
  • Druska 2 žiupsnelis abiems įdarams
  • Krapai 1 arbat. š. duonos įdarui
  • Silkė 300 g filė, Matjes; daržovių ir silkės įdarui
  • Bulvės 200 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Morkos 100 g virtų; daržovių ir silkės įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis daržovių ir silkės įdarui

Kaip gaminti

Pagaminkite duonos įdarą:

1. Pakepinkite saulėgrąžas.

2. Nuo juodos duonos nupjaukite plutą ir supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Susmulkinkite krapus.

5. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus.

Paruoškite daržovių ir silkės įdarą:

1. Silkę supjaustykite juostelėmis.

2. Virtas bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.

3. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.

4. Dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus, pagardinkite prieskoniais.

Surinkite ir papuoškite tortą:

1. Tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Dėkite pirmą duonos įdaro sluoksnį, tuomet – daržovių ir silkės įdarą, ant viršaus – antrą duonos įdaro sluoksnį.

3. Viską gerai paspauskite ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.

4. Nuimkite torto formos šonus ir visą tortą aptepkite žalios spalvos (wasabi) skraiduolių ikrais. Ant viršaus dėkite įvairių spalvų traškučių – tinka mėlynųjų ir raudonųjų bulvių, morkų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.