Ingredientai
- Migdolai 1 sauja
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Cukrus 120 g
- Vanduo 80 ml
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapniųjų
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Juoda duona 500 g minkštos, purios, geriau nepjaustytos be jokių priedų, recepto autorė naudojo Verbūnų plikytą
- Klevų sirupas 50 ml
- Džemas 80 g spanguolių - šaldytų arba šviežių, tinka ir bruknės
- Spanguolės 1 st. sauja šviežių arba šaldytų
- Sezamo sėklos 100 g 100 - baltų ir 1 arbat. š. - juodų
- Džiūvėsiai 100 g maltų
Kaip gaminti
- Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus.
- Į puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus.
- Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.
- Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišykite kol cukrus bus visai sausas.
- Pabaigoje pagardinkite riešutus cinamonu, pipirais ir aitriąja paprika.
- Jei naudojate ne džemą, tuomet spanguoles sumaišykite su cukrumi ir susmulkinkite iki vienalytės masės (tam tinka kokteilinė arba kažkoks smulkintuvas).
- Tuomet nuo duonos pašalinkite plutą, o minkštimą susmulkinkite rankų pagalba.
- Duonos masę padalinkite į dvi dalis. Vieną duonos masę maišykite su klevų sirupu, o kitą – su bruknių džemu.
- Jei jaučiate, kad masė per skysta, įdėkite džiūvėsių ir formuokite rutuliuko formos saldainius.
- Į spanguolių masę dėkite po migdolą, į klevų sirupo – po karamelizuotą graikišką riešutą.
- Vėliau visus rutuliukus apvoliokite baltose sezamo sėklose, kur šiek tiek įmaišykite ir juodųjų sezamo sėklų.
- Beliks spėlioti, kokio skonio saldainį pavyks paragauti. Saldainių laikyti negalima, nes riešutas tampa nebe traškus. Geriausia suvalgyti iš karto pagaminus!
Receptą atsiuntė Edita
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita