Ingredientai
- Žuvis 600 g jūrinio ungurio
- Pievagrybiai 350 g
- Grietinėlė 100 ml 15 proc. riebumo
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Vynas 1 vnt. puodelis pusiau sauso raudono
- Petražolės 1 sauja pusė puodelio susmulkintų lapelių
- Sviestas 3 valg. š. 2,5
- Miltai 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto.
3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytas petražoles, dar truputį pakepinkite ir sudėkite prie svogūnų.
4. Kepto ungurio gabalėlius ir svogūnų bei pievagrybių mišinį sudėkite į karščiui atsparų indą, apibarstykite druska, pipirais, užpilkite grietine, sumaišyta su vynu, ir kepkite 200 °C orkaitėje 25 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita