Ingredientai
- jūros gėrybės 400–500 g įvairios 500 g
- Salierai 4 vnt. stiebai
- Pomidorai 12 vnt. 10-12 vyšniniai
- Krakmolas 2 valg. š. 1-2
- Daržovių sultinys 1 l 1–1,5 l arba žuvies sultinys
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Česnakai 4 skiltelės 3-4
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
Kaip gaminti
1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus įberkite po žiupsnelį prieskonių. Dėkite jūros gėrybes ir pakepinkite kelias minutes.
2. Suberkite pjaustytus saliero stiebus, dar šiek tiek pakepkite, supilkite sultinį ir virkite apie 20 minučių. Tada sudėkite vyšninius pomidorus.
3. Krakmolą sumaišykite su keliais šaukštais šalto vandens ir supilkite į verdančią sriubą. Maišydami kaitinkite dar kelias minutes, supilkite išspaustas citrinos sultis ir tiekite į stalą.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita