Ingredientai
- Krevetės 200 g mažųjų, jau išlukštentų; tiks ir šaldytos krevetės, tačiau jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nusausinti
- Ryžiai 150 g basmati
- Sviestas 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Imbieras 1 arbat. š. malto
- Kario prieskoniai 2 arbat. š.
- Vištienos sultinys 1,5 l
- Kokosų pienas 200 ml
Kaip gaminti
1. Pirmiausia išvirkite basmati ryžius. Kai jie išvirs, nupilkite likusį vandenį ir atidėkite ryžius į šoną.
2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite krevetes, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Krevetes kepkite 2–3 minutes ir nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti.
3. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus česnaką ir svogūną bei kubeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite daržoves apie 5 minutes, tuomet suberkite imbierą ir kario prieskonius.
4. Užpilkite ant daržovių vištienos sultinį ir kokosų pieną. Suberkite krevetes, ryžius ir pavirus 5 minutes – patiekite.