Ingredientai
- Jūros kopūstai: 3 valg. š.
- Pievagrybiai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 2 valg. š. džiovintų
- Žiediniai kopūstai 2 vnt. keli žiedinėliai
- Aliejus 1 valg. š. graikinių riešutų
- Svogūnai 1 valg. š. džiovintų
- Krapai 1 arbat. š. džiovintų
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis - šaknies
- Pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pievagrybių galvutes valandą pamirkykite sūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite valandai į maisto džiovintuvą arba į nekaitrią orkaitę (apie 50 laipsnių).
- Morkas ir jūros kopūstus (atskirai) pamirkykite 15 minučių.
- Pasiruoškite įdarą: mirkytas morkas, jūros kopūstus, pievagrybių kotelius susmulkinkite S formos peiliuku. Žiedinį kopūstą smulkinkite S formos peiliuku atskirai iki rupios masės. Viską sumaišykite, pagardinkite pipirais, krapais, džiovintais svogūnais, labai smulkiai peiliu sukapota imbiero šaknimi. Pagal skonį pasūdykite. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
- Paruošta mase įdarykite ką tik iš maisto džiovintuvo ištrauktas šiltas pievagrybių kepurėles ir iškart patiekite.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita