Ingredientai
- Lydeka 1 g jūros, tinka ir šaldyta
- Morkos 3 vnt.
- Bulvės 5 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų; arba pagal skonį
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių kapotų
- Krapai 1 arbat. š. šviežių kapotų
Kaip gaminti
1. Tinkamai atšildykite žuvį, o tuomet išimkite ją iš šaldytuvo ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gabalėlius apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palikite valandai pastovėti.
2. Bulves ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus ir paprikas – pusžiedžiais.
3. 4 folijos lakštus patepkite aliejumi ir ant kiekvieno iš jų dėkite dalį bulvių ir morkų, o ant jų – svogūnus ir paprikas. Daržoves apibarstykite druska, krapais ir petražolėmis, uždėkite žuvies gabalėlius.
4. Paruoštus kepsnius perkelkite į kepimo indelius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai