Ingredientai
- Lakštiniai: (pakuotė - mėgstamų) 1 vnt.
- Žuvis 600 g įvairių filė
- Krevetės 250 g
- Svogūnai 1 vnt. didelio
- Laurų lapai 2 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Pienas 350 ml 250 - apkepui ir 100 - užpilui
- Grietinėlė 250 ml riebios
- Sviestas 100 g 3 valg. š. - apkepui ir 50 g - užpilui
- Porai 2 vnt.
- Miltai 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. saujelė - kapotų
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių - užpilui
- Sūris 1 sauja tarkuoto - brandinto - užpilui
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.
- Nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną, laurų lapelius ir gvazdikėlius sumeskite į puodą su pienu ir grietinėle, užvirinkite, sudėkite nuplautą ir nusausintą žuvų filė ir 4 min. pavirkite.
- Žuvį išgriebkite kiaurasamčiu, sultinį perkoškite per sietelį ir atvėsinkite.
- Porus nuvalykite, supjaustykite ir gerai paskrudinkite svieste. Kai porai suminkštės, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Tada supilkite žuvų nuovirą ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės.
- Sukrėskite makaronus, žuvų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais.
- Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus išdėliokite krevetes.
- Ant apkepo pilkite kiaušinių, sūrio ir pieno plakinį ir kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita