Ingredientai
- Pienas 1 l
- Cukrus 400 g
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Kepimo milteliai 4 g ½ šaukštelio
- Romas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišydama kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs.
2. Nukelkite nuo ugnies ir maišydama supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su šaukštu vandens. Pienas suputos ir nurims. Tada puodą vėl užkaiskite ir sumažinkite ugnį tiek, kad skystis vos judėtų, o ne kunkuliuotų. Retkarčiais pamaišydama virkite maždaug 1 val.
3. Kai verdamas desertas įgaus gelsvą spalvą, maišyti reikės dažniau, nes jis pradės tirštėti ir karamelizuotis. Desertas paruoštas, kai lašelis, įlašintas į stiklinę su šaltu vandeniu, lieka rutuliuko formos.
4. Palikite ataušti puode. Ataušusią kachetą perkoškite per sietelį, vanilės ankštį perpjaukite pusiau, minkštimą išskobkite ir įmaišykite į desertą. Supilkite romą.
5. Kacheta skaniausia, kol drungna (iš anksto pagamintą galima pašildyti). Desertas patiekiamas su nesaldžiais sausainėliais, baltos duonos skrebučiais, blyneliais, vaisiais, ypač dera su keptais obuoliais.
Patarimas. Galimas ir paprastesnis (sulietuvintas) kachetos varianatas: neatidarytą sutirštinto pieno indelį 1 val. virkite puode su vandeniu, paskui pagardinkite vanilės esencija ir romu.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių