Ingredientai
- Mėsos sultinys 3 l naminio
- Moliūgai 300 g nulupto
- Grybai 200 g voveraičių arba kitokių
- Sūdyti lašiniai 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 3 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Petražolės 1 vnt. šakelė žalių
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną.
2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas bulves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir virkite apie 0,5 val.
3. Išpilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite spirgučiais, papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita