Ingredientai
- Sviestas 250 g tešlai
- Cukrus 100 g tešlai
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. tešlai
- Miltai 350 g tešlai
- Kakava 2 valg. š. miltelių - tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių - tešlai ir 2 baltymai - glajui
- Kokosų drožlės 1 valg. š. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - glajui
- Miltelinis cukrus 1 sauja pagal skonį - glajui
Kaip gaminti
- Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį.
- Į miltus supilkite lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Atvėsintą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, iš jos formelėmis išspauskite snaigutes, jas dėkite į kepimo popieriumi išteptą kepimo skardą, apie pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Sausainėlius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
- Paruoškite glajų: baltymus kruopščiai išsukite su citrinos sultimis.
- Po žiupsnį berkite tiek miltelinio cukraus, kad gautumėte vidutinio tirštumo košelę.
- Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą ir ant atvėsusių sausainių išspauskite papuošimus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita