Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 5 g
- Sviestas 300 g arba margarinas
- Grietinė 225 g pusė indelio
- Kakava 100 g
- Razinos 50 g pagal skonį
- Aguonos 1 valg. š.
- Miltai 2 st.
- Vanduo 300 ml
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu).
2. Gautą masę išmaišykite iki tolygios spalvos, sudėkite grietinę, vėl išmaišykite, o tada po truputį pilkite miltus ir sukite iki vidutiniškai tirštos masės (įpilkite proporcingai vandens, priklausomai nuo kiekio, kurį norite iškepti).
3. Ant viršaus užberkite razinų bei aguonų ir kepkite apie 20-25 min. Skanaus :)
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Ieva Tamošiūnaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita