Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kakava 1 valg. š. miltelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 115 g kambario temperatūros
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Pienas 1 puodelis 0,5
- Medus 1 puodelis
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - tarkuotos žievelės - meduoliui ir 2,5 valg.š. - sulčių - glaistui
- Cinamonas 2 arbat. š. malto
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Gvazdikėliai 2 arbat. š. maltų
- Miltelinis cukrus 100 g glaistui
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su druska, kakavos ir kepimo milteliais.
- Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi.
- Po vieną įplakite kiaušinius.
- Pakaitomis berkite miltų mišinį ir pilkite pieną, užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, ištraukus liks neapsivėlęs tešla.
- Kol meduolis vėsta, pasiruoškite glaistą. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis.
- Apglaistykite pyragą jau šaltą.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita