Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. mažas
- Pankolių sėklos 1 arbat. š.
- Granatas 0,5 vnt. nedidelio
- Citrinos 1 vnt.
- Trešnės 100 g
- Pistacijos 25 g nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus
- Mėtos 1,5 valg. š. smulkintų šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 20–25 min., kol kalafioras apskrus.
3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.
4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 5–10 min. kartu su kalafioru.
5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos