Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg virtos arba keptos
- Tirpus sultinys 200 ml
- Aitrioji paprika 50 g ankštis
- Pomidorai 2 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
- Razinos 1 valg. š.
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Meduolių prieskonių mišinys 1 arbat. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Juodasis šokoladas 70 g
- Svogūnai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai kapotą svogūną, kubeliais pjaustytus pomidorus, suberkite razinas, sezamų sėklas ir elektriniu maišikliu sutrinkite iki vienalytės masės.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite trintą košę ir maišydami pakaitinkite 5 min. Tada dėkite šokoladą. Kai jis ištirps, sudėkite mėsą, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min. Troškinį kelis kartus pamaišykite, kad mėsa vienodai prisigertų padažo.
4. Patiekite su biriai virtais ryžiais.
Verta žinoti. Kalakutiena – ne tik skani, bet ir sveika mėsa, mat joje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, ji nedidina cholesterolio kiekio kraujyje. Kalakutų mėsoje gausu baltymų, geležies, magnio. Beje, kalakutiena – rečiausiai alergiją sukelianti mėsos rūšis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita