Ingredientai
- Kalakutiena 500 g tinka ir vištiena, be odos
- Morkos 150 g
- Salierai 150 g lapkočiai
- Aitrioji paprika 1 valg. š. smulkiai sukapota
- Vanduo 1 l
- Vištienos sultinys 2 vnt. kubeliai
- Želatina 5 arbat. š.
- Rozmarinai 10 g kelios šakelės žalių
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens, paskui išbrinkinkite karšto vandens vonelėje.
2. Vandenį užvirinkite, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, šiaudeliais supjaustytas morkas, sumeskite sultinio kubelius ir virkite apie pusvalandį.
3. Sudėkite supjaustytus salierus, suberkite aitriąsias paprikas ir dar kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite želatinos tirpalą ir išpilstykite į nedidelius indelius.
4. Paruoštus drebučius ataušinkite kambario temperatūroje ir tik tada dėkite į šaldytuvą. Beje, šį užkandį galima paruošti gerokai iš anksto, nes patiekalai su želatina ilgiau negenda.
5. Patiekiant drebučius papuoškite kruopščiai nuplautais rozmarinais ar kitokiais prieskoniniais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita