Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 5 g malti
- Špinatai 200 g gali būti šaldyti
- Faršas 1 kg kalakutienos
- Džiūvėsiai 50 g malti
- Vištienos sultinys 60 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vusterio padažas 2 valg. š.
- Fetos sūris 200 g arba bet kuris kitas mėgstamas sūris
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.
2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.
4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.
Kulinaro patarimas. Lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.
Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita