Ingredientai
- Obuoliai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Mairūnas 1 arbat. š. džiovinti
- Aliejus 3 valg. š.
- Kopūstai 400 g rauginti
- Sultinys 600 ml
- Bulvės 1 vnt. didelė
- Grietinė 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Kalakutiena 500 g filė 500-600 g
- Paprikos 2 vnt. žalia ir raudona
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Petražolės 1 valg. š. smulkintos šviežios
Kaip gaminti
- Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
- Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
- Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
- Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita