Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kalakutiena 400 g marinuota filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 50 g kvietiniai
- Vištienos sultinys 500 ml
- Grietinė 200 ml 10 proc. riebumo
- Pipirai 3 g malti pipirai (įvairūs) 0,5 šaukštelio
- Karis 4 g 0,5–1 šaukštelis
- Mairūnas 2 arbat. š. 1–2 šaukšteliai
Kaip gaminti
1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.
2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.
3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.
4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita