Ingredientai
- Cukinijos 500 g arba patisonų
- Kalakutiena 500 g maltos; arba vištienos
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos arba sutrintos
- Džiūvėsiai 3 valg. š. maltų; plius dar šiek tiek apvoliojimui
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, supjaustytas smulkiai
- Vynas 0,5 st. baltojo; arba sultinio, arba vandens
- Pomidorai 500 g šviežių, supjaustytų
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Vorčesterio padažas 2 arbat. š. nebūtinai
- Petražolės 1 žiupsnelis patiekimui
- Bazilikai 1 žiupsnelis patiekimui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Čili paprikos dribsnių 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Patisonus sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite 2 šaukšteliais rupios druskos ir palikite apie 10-15 minučių, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tada tarkius kuo stipriau nuspauskite, kad kuo daugiau skysčio pasišalintų.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su patisonais, susmulkintu česnaku, džiūvėsiais, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais (druskos turėtų pakakti nuo patisonų) ir 1/2 šaukštelio raudonėlių, viską gerai išmaišykite.
3. Didelėje gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų. Į gilesnę lėkštelę įberkite džiūvėsių apvoliojimui. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus, iš visų pusių apvoliokite juos džiūvėsiuose, ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kotletukai, įdėkite šaukštą sviesto, ir suberkite svogūnus. Apkepinkite juos trumpai, tada supilkite vyną (arba sultinį, arba vandenį) ir, pagramdant keptuvės dugną, pakepinkite, kol alkoholis išgaruos (o sultinio sumažės). Suberkite supjaustytus pomidorus, įdėkite koncentratą, supilkite vursterio padažą, suberkite prieskonius – pipirus, čili pipirus, likusus raudonėlius, galite įberti žiupsnelį cukraus, ir virkite padažą kaskart pamaišant atviroje keptuvėje apie 5 minutes, kol sutirštės.
5. Tada sudėkite atgal į padažą apkepintus kotletukus ir toliau troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 minutes.
6. Prieš patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis, bazilikais. Valgykite su virtomis bulvėmis arba ryžiais, o gal kitomis mėgstamomis kruopomis ar riekele šviežio prancūziško batono.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai