Ingredientai
- Kalakutiena 700 g (300 g kalakutų šlaunelių mėsos ir 400 g maltos kalakutienos filė)
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Čiobreliai 1 arbat. š. (džiovintų)
- Kuminai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kalendros 2 valg. š. (smulkiai pjaustytų)
- Petražolės 1 valg. š. (smulkiai pjaustytų)
- Druska 1 arbat. š. (pagal skonį)
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. (pagal skonį)
- Aliejus 1 valg. š. (kepsninei patepti)
Kaip gaminti
- Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai gerai išminkykite masę.
- Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Kol dešrelės šąla, pamerkite į šaltą vandenį 16 medinių iešmelių.
- Atsargiai suverkite dešreles ant iešmelių.
- Sutepkite kepsninės groteles aliejumi. Ant grotelių sudėkite kebabus ir vartydama kepkite 15 minučių.
- Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis