Ingredientai
- Faršas 400 g kalakutienos - kepsneliams
- Kiaušiniai 1 vnt. kepsneliams
- Manai 2 valg. š. kepsneliams
- Džiovinti pomidorai 7 vnt. 3 -4 - kepsneliams ir salotoms
- Aliejus 3 valg. š. kepsneliams ir salotoms aliejaus likusio nuo džiovintų pomidorų
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji - kepsneliams
- Druska 2 žiupsnelis kepsneliams ir salotoms
- Pomidorai 5 vnt. vyšniniai - salotoms
- Agurkai 1 vnt. pusės ilgavaisio
- Salotos 200 g įvairių - salotoms
- Citrinos 1 vnt. sultys - salotoms
- Parmezano sūris 3 valg. š. 3 - 4 salotoms
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis salotoms
- Prieskoniniai žalumynai 5 g pagal skonį - salotoms
Kaip gaminti
1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.
2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame dubenyje suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus, agurką ir džiovintus pomidorus.
3. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pabarstykite parmezanu. Kepsnelius sudėkite prie ar į salotas ir iš karto tiekite.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė