Ingredientai
- Kalakutiena 600 g 600 - 700 filė ir faršo sumaišyto lygiomis dalimis - kukuliams
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3 - kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - kukuliams
- Džiūvėsiai 2 valg. š. kukuliams
- Karis 1 arbat. š. kario padažas arba karis - kukuliams ir padažui
- Aliejus 3 valg. š. kukuliams
- Druska 1 žiupsnelis kukuliams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - kukuliams
- Jogurtas 400 g natūralaus - padažui
- Kaparėliai 125 g 0,5 st. konservuotų - padažui
- Citrinos 1 vnt. pusės žalios sulčių - padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, kario padažu. Pagardinkite pipirais ir druska. Labai gerai išmaišykite ir leiskite apie 20 minučių pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
2. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir virkite sūdytame vandenyje apie 20 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
3. Pusę kaparėlių sutrinkite su pusės žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir kariu. Į jogurtą sudėkite trintą kaparėlių masę ir gerai išmaišykite. Likusius kaparėlius sudėkite ant padažo. Kukulius tiekite su paruoštu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita