Ingredientai
- Kalakutiena 500 g krūtinėlės faršas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Bulvės 7 vnt. 1 - faršui
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 5 vnt. švieži lapeliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Morkos 2 vnt. didesnės
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Svogūnų laiškai 5 g
- Krapai 1 arbat. š.
- Petražolės 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.
2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.
3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).
4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves. Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.
5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.
6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min. „sunokti“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita