Ingredientai
- Kalakutiena 500 g krūtinėlės
- Svogūnai 2 vnt.
- Grūdėtosios garstyčios 1 arbat. š.
- Čiobreliai 1 vnt. žiupsnis džiovintų
- Razinos 1 st. auksaspalvių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
Kaip gaminti
1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.
2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje.
3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite.
4. Porą valandų masę palaikykite šaldytuve. Ištraukusi suberkite razinas, įmuškite kiaušinį ir švariomis rankomis suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius maltinius, po kelis suverkite ant konditerinių iešmų ir iškepkite ant grotelių.
5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, pagardintais šviežiais prieskoniniais žalumynais.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita