Ingredientai
- Kalakutiena 500 g maltos liesos, standžios
- Cukinijos 1 vnt. nulupta ir sutarkuota burokine tarka
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Mėtos 1 sauja nebūtinai
- Kalendros 1 sauja
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Druska 1,5 arbat. š. 1 maltunukams ir 0,5 padažui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. ir dar žiupsnis padažui
- Kajeno pipirai 0,5 arbat. š. maltų; nebūtinai
- Saulėgrąžų aliejus 100 ml kepimui
- Jogurtas 300 ml labai tinka graikiškas; padažui
- Citrinos sultys 2 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta; padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Maltas žagrenis (sumac) 1 arbat. š. padažui; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.
5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.
6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei