Ingredientai
- Kalakutiena 600 g filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Jogurtas 6 valg. š. 6 - 8 natūralaus
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Žirniai 1 st. konservuoti
- Kukurūzai 1 st. konservuoti
- Rikotos sūris 200 g padažui
- Agurkai 1 vnt. šviežias - padažui
- Medus 1 arbat. š. skysto - padažui
Kaip gaminti
- Konservuotus kukurūzus išgriebkite iš marinato, gerai nuvarvinkite.
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite su smulkintais svogūnais.
- Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite.
- Suberkite kukurūzus, žirnelius, gerai išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.
- Kabinkite masę šaukštu ir keptuvėje su gerai įkaitusiu alyvuogių aliejumi liekite apvalius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po aštuonias minutes. Padėkite šiltai.
- Dubenyje rikotą gerai ištrinkite su skystu medumi ir nuluptu tarkuotu šviežiu agurku.
- Karštus blynelius teikite su gaiviu sūrio padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita