Ingredientai
- Miltai 400 g
- Sviestas 100 g
- Kalakutiena 400 g 1 krūtinėlė
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt.
- Sūris 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Pienas 250 ml
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje, baigdama kepti suberkite pjaustytus svogūnus, paprikas ir česnakus, pagal skonį pasūdykite. Dar truputėlį pakepkite.
3. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą skardą.
4. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius ir pieną išplakite ir sumaišykite su sūriu. Sudėkite ant tešlos kalakutieną su daržovėmis ir ant viršaus užpilkite kiaušinio, pieno, sūrio plakinį.
5. Kepkite apie valandą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, uždengtą folija.
Skanaus :)
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita