Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg (krūtinėlių)
- Citrinos 3 vnt.
- Porai 2 vnt.
- Sezamo sėklos 4 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. (marinatui)
- Vynas 100 ml (sauso baltojo marinatui)
- (marinatui) 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š. (marinatui)
- Česnakai 2 skiltelės (sugrūstos, marinatui)
- Imbieras 1 arbat. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.
3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.
4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.
5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita