Ingredientai
- Kalakutiena 700 g didelės krūtinėlės
- Garstyčios 1 arbat. š. sausų
- Paprikos 20 g 1 valg. š. - rūkytos
- Ciberžolė 1 arbat. š. 0,5
- Kuminai 1 arbat. š. 0,5
- Kalendros 1 arbat. š. 0,5 - džiovintos
- Sezamų druska Gomasio:(0,5) 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Džiovinti abrikosai 1 sauja įdarui
- Spanguolės 1 st. sauja džiovintų arba vyšnių - įdarui
- Džiovintos slyvos 1 st. sauja - įdarui
- Raugeršknės: (džiovintų - įdarui) 1 valg. š.
- Džiovinti pomidorai 2 vnt. 2 valg. š. - įdarui
- Maskarponės sūris 150 g įdarui
- Druska 2 žiupsnelis įdarui ir padažui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis įdarui ir padažui
- Vyšnios 300 g be kauliukų - padažui
- Mangas 1 vnt. padažui
- Medus 1 arbat. š. padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. padažui
- Actas 1 valg. š. ryžių - padažui
- Brendis 30 ml padažui
- Apelsinai 2 vnt. 70 ml - sulčių - padažui
- Kukurūzų krakmolas 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros).
Gaminimas:
- Mėsą įpjaukite, šiek tiek pamuškite, kad ji būtų gana plona ir būtų lengva susukti.
- Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir jais įtrinkite mėsą.
- Palikite bent valandai marinuotis.
- Vaisius ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir maskarpone, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gauta mase įdarykite mėsą, susukite ir apsukite virvele, kad kepant neišsiskleistų.
- Mėsą kepkite ~1 valandą, 200 laipsnių orkaitėje.
- Mangą supjaustykite, apkepkite su cukrumi, tada įdėkite medaus, jam išsilydžius sudėkite vyšnias ir gerai įkaitinus supilkite brendį.
- Viską pavirkite porą minučių ir sutrinkite trintuvu.
- Apelsinų sultis sumaišykite su krakmolu ir atsargiai, nuolat maišydami supilkite į padažą, viską pavirkite dar porą minučių.
- Padažas, pagal skonį, pagardinamas druska ir šviežiai maltais pipirais.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita