Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg krūtinėlės
- Grybai 400 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 50 ml kepimui
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
- Kalakuto krūtinėlę supjaustykite kuo didesniais plokščiais gabalais (maždaug 3–4 cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais.
- Grybus ir svogūną susmulkinkite.
- Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir maišydama kepkite, iki pagels.
- Suberkite grybus, išmaišykite ir dar kepkite apie 6–8 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotas petražoles.
- Mėsos gabalus sudėkite vieną šalia kito, ant jų išilgai per vidurį sukrėskite įdarą.
- Kaip galite standžiau susukite vyniotinį, apriškite kepimo virve.
- Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 35–40 minučių.
3 kulinaro patarimai:
- Galite susukti kelis mažus vyniotinius. Dėkite juos į skardą vieną šalia kito ir kepkite 30–35 minutes.
- Grybų įdarą galite pakeisti į sūrio. Sumaišykite 100 g tepamojo varškės sūrio su sauja kapotų šviežių petražolių ir krapų bei susmulkintomis 2 česnako skiltelėmis.
- Įdarą galite sukrėsti ne eilute, o tolygiai paskleisti per visą mėsą ir susukti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita