Ingredientai
- Kalakutiena 300 g kalakutų kepenėlių - paštetui
- Sviestas 200 g 150 g paštetui ir 50 g aptepui
- Svogūnai 2 vnt. 1 paštetui ir 1 aptepui
- Brendis (paštetui) 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų, pagal skonį - paštetui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį - paštetui
- Apelsinai 1 vnt. aptepui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. aptepui
- Imbieras 10 g nedidelis gabalėlis šaknies - aptepui
- Sojų padažas 1 arbat. š. aptepui
Kaip gaminti
1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.
2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.
3. Likusią dalį sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.
4. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis. Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite.
5. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį, sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
6. Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.
7. Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą.
8. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita