Ingredientai
- Kalakutiena 800 g krūtinėlė
- Mangas 1 vnt.
- Abrikosai 250 g konservuoti su sirupu
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Apipjaustyti mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustykite kubeliais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Paskui sudėkite abrikosus su sirupu ir viską gerai sutrinkite.
2. Filė gabaliukus išmuškite ir kepkite ant grotelių. Galite naudotis ir keptuve. Tokiu atveju mėsą kepkite 15 min., kol paruduos. Jau iškeptą mėsą pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
3.Vėliau į nedidelę keptuvę supilkite mango ir abrikosų tyrę ir ant nedidelės ugnies pašildykite. Tik žiūrėkite, kad neužvirtų, nes padažas bus per rūgštus.
4. Kalakutieną apliekite karštu padažu ir dar kartą užberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Garnyrui tiks ryžiai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita