Ingredientai
- Bananai 4 vnt. 3 tešlai ir 1 papuošimui
- Sviestas 80 g
- Jogurtas 80 g natūralaus
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Speltų miltai 1,5 st. šviesių
- Rudasis cukrus 0,5 st. nerafinuoto cukranendrių
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Meduolių prieskoniai 1 arbat. š.
- Aguonos 2 valg. š.
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Graikiniai riešutai 100 g
Kaip gaminti
Kalėdinės bananų duonos receptas labai tiks jaukiam advento savaitgaliui prie kakavos puodelio arba kalėdinėms vaišėms, tiems kurie šiemet neturės laiko ilgai triūsti virtuvėje kepant mielinius pyragus ar tepant šventinius tortus.
1. Sviestą ištirpinkite ir išplakite kartu su kiaušiniais bei cukrumi.
2. Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute, į juos supilkite jogurtą bei išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
4. Visas tris paruoštas tešlos sudedamąsias dalis gerai sumaišykite. Suberkite prieskonius, aguonas, kapotus riešutus ir karštu vandeniu nuplikytas džiovintas spanguoles. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
5. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą tešlą. Ant viršaus guldykite išilgai pusiau perpjautą likusį bananą, į tešlą įspauskite kelis gražiausius riešutus ir apibarstykite aguonomis.
6. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ar bananų duona jau iškepusi, tikrinkite mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi likti sausas.
7. Iškepusį pyragą aušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite visai atšalusį.