Ingredientai
- Mielės 75 g
- Vanduo 100 ml
- Aliejus 100 ml
- Sėmenys: 15 g
- Druska 10 g
- Sirupas: („Dansukker“ auksaspalvio) 100 ml
- Sultys 100 ml obuolių
- Kefyras 300 ml
- Apelsinai 1 vnt. 15 ml maltų džiovintų žievelių
- Kardamonas 2 g malto
- Cinamonas 5 g malto
- Razinos 75 g pasirinktinai
- Miltai 1500 g
Kaip gaminti
- Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C.
- Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių.
- Įmaišykite druską, auksaspalvį sirupą, obuolių sultis, kefyrą ir prieskonius.
- Suberkite razinas, miltus ir gerai išmaišykite.
- Riebalais ištepkite dvi stačiakampio formos kepimo skardas (maždaug 2 l talpos).
- Supilkite tešlą į kepimo skardas ir uždenkite skardas virtuviniu rankšluosčiu.
- Palikite tešlą maždaug 40 minučių, kad pakiltų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 60 minučių.
- Palikite duoną kepimo skardoje keletui minučių, po to išverskite ją ant padėklo.
- Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Receptas „DANSUKKER“