Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 250 ml
- Cukrus 4 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Mielės 25 g
- Džiovinti vaisiai (įvairūs) 300 g
- Lazdynų riešutai 200 g
- Citrinos 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies
Kaip gaminti
1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus.
2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite.
3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
4. Tuo metu nuplaukite virintu vandeniu džiovintus vaisius (jei reikia) ir kartu su riešutais sumalkite mėsmale. Šiek tiek nemaltų vaisių ir riešutų pasilikite kepiniui papuošti.
5. 2 šaukštus citrinos sulčių sumaišykite su 2 šaukštais cukraus bei sumaišykite su malta vaisių ir riešutų mase, taip pat į ją pagal skonį įberkite maltų imbierų. Išmaišykite.
6. Skardą ištepkite aliejumi. Iš tešlos pagaminkite 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepkite įdaru, viršutinius kampelius užlankstykite. Turi būti trikampiai. Skardos apačioje dėkite didžiausią trikampį, paskui kitus į viršų mažėjančia tvarka. Aptepkite kiaušinio baltymu.
7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę puoškite džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė