Ingredientai
- Margarinas 100 g ištirpinto
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 150 g „Dansukker“ PANEVĖŽIO PLIUS
- Sirupas: („Dansukker“ auksaspalvio) 150 ml
- Kefyras 150 ml
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. miltelių
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. maltų
- Cinamonas 2 arbat. š. miltelių
Kaip gaminti
- Išplakite iki purumo kiaušinius su cukrumi.
- Supilkite auksaspalvį sirupą, margariną ir kefyrą.
- Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius ir įmaišykite į kiaušinių masę.
- Išklokite kepimo skardą sviestiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 15 minučių.
- Formelių pagalba išpjaustykite skirtingo dydžio žvaigždutes.
- Sudėkite žvaigždutes vieną ant kitos. Apibarstykite cukraus milteliais ir turėsite apsnigtą kalėdinę eglutę, kuria galėsite papuošti saldumynų arba kalėdinių pietų stalą.
- Galite parsisiųsdinti žvaigždučių formeles.
- Jeigu naudositės parsisiųsdintomis žvaigždučių formelėmis, reikės padvigubinti sudedamųjų dalių kiekį ir iškepti dvi skardas – tuomet kalėdinė eglutė bus išties graži.
Receptas „DANSUKKER“