Ingredientai
- Kalakutiena 1 kg faršo
- Krakmolas 3 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja saujelė
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - baltymo - patepimui
- Šaldyta sluoksniuota tešla 250 g bemielės
- Daržovės 1 sauja papuošimui
Kaip gaminti
Mėsos tortas |
- Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite.
- Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių.
- Į indą su mėsa įmuškite du kiaušinius, įberkite pagal skonį druskos, pipirų, čiobrelius, įdėkite į krakomolą, pakepintas morkas su svogūnais ir česnakais ir viską išminkykite rankomis.
- Iš mėsos formuokite kūgį, mažais gabalėliais,o ne visą mėsą formuoti, imkite po truputį ir dėkite.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių.
- Per tą laiką atšildykite šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą.
- Iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis.
- Išimkite iškepusią mėsą ir truputėlį atvėsinkite apsukite sluoksniuota tešla ir vietomis ją prismaigstykite dantų krapštukais, ant kurių vėliau iškepus pridėsite daržoves .
- Plaktu kiaušinio baltymu ištepkite tešlą ir pašaukite mėsą kepkite dar maždaug apie 20 minučių.
- Ir iškepus puoškite pagal savo fantaziją.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa L.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita