Ingredientai
- Antis 1 vnt.
- Grikiai 500 g
- Kriaušės 1 vnt.
- Obuoliai 10 vnt. nedidelių
- Česnakai 5 skiltelės
- Medus 1 valg. š. skysto
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Citrinų sultis sumaišyti su medumi, druska ir pipirais. Antį ištepti marinatu ir palikti šaldytuve mažiausiai valandai.
2. Grikius nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 30 minučių išbrinkti.
2. Kriaušę perpjauti per pusę, pašalinti sėklalizdžius ir sudėti į anties vidų. Nenuluptas česnako skilteles švelniai sutraiškyti.
3. Nuo grikių nupilti vandenį ir palikti, kad nuvarvėtų. Tada sumaišyti su česnaku ir prikimšti jais anties vidų.
4. Antį dėti į kepimo indą, apdėti obuoliais, uždengti ir kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1,5–2 valandas palaistant kepimo sultimis. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos nuimti dangtį ir antį apskrudinti.