Ingredientai
- Tahini pasta 0,5 st.
- Klevų sirupas 0,5 st.
- Speltų miltai 1 st. šviesių
- Kakava 0,3 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 50 g papuošti
- Kokosų aliejus 1 arbat. š. papuošti
- Sezamo sėklos 1 valg. š. papuošti:
Kaip gaminti
1. Dubenyje gerai išmaišykite sezamų pastą su klevų sirupu, kad masė taptų vientisa.
2. Atskirame inde sumaišykite speltų miltus, kakavos miltelius, cinamoną ir kepimo miltelius.
3. Paruoštą miltų mišinį suberkite į sezamų pastos masę ir užminkykite kietoką tešlą.
4. Iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršaus ir sausainių formelėmis spauskite žvaigždutes. Jas perkelkite ant kepimo popieriaus skardoje.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių karščio ir pašaukite sausainius kepti. Jie iškeps per 10 minučių. Iškepusius aušinkite ant grotelių.
6. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi ir kol šiltas šakute apšlakstykite atšalusius sausainius. Juos apibarstykite baltomis sezamų sėklomis. Palaukite, kol šokoladas sukietės ir sėklos prie jo prilips. Sausainius laikykite dėžutėje sausai iki kelių savaičių.