Ingredientai
- Miltai 150 g kvietinių
- Cukrus 80 g 80 „Panevėžio Plius“
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1¼
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Druska 1 arbat. š. ¾
- Pienas 100 ml
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - sulčių
- Kiaušiniai 1 vnt. lengvai plaktas
- Sviestas 50 g
- Aliejus 1 arbat. š. rapsų - skardai patepti
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi.
- Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį.
- Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
- Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite.
- Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės.
- Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes.
- Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.
3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI:
Cinamonas ir cukrus 45 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu 50 g tirpinto sviesto Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
Glajus ir smulkintos pipirmėtės 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens 70 g smulkintų pipirmėčių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
Imbierinis glajus 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1 valgomasis šaukštas vandens 2 arbatiniai šaukšteliai imbierinių meduolių prieskonių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais. Tepkite ant spurgų.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita