Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Juodasis šokoladas 130 g
- Miltai 2 st.
- Rudasis cukrus 100 g
- Kakava 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kefyras 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Riestainiai:(maži, sūrūs riestainiukai) 24 vnt.
- Saldainiai:(24 vnt. balti apvalūs saldainiukai ir 12 vnt. - raudonų arba šokoladinių saldainukų) 36 vnt.
Kaip gaminti
- Puode užkaitinkite šiek tiek vandens. Į mažesnį puodą ar metalinį dubenėlį sudėkite sviestą ir įstatykite jį į didesnįjį puodą su karštu vandeniu.
- Pamažu maišydami lydykite sviestą ir įmaišykite 100 g trupinto šokolado. Vandens vonelėje jį tirpdykite tol, kol taps vientisa mase. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir maišykite tešlą, kol taps vientisa.
- Tada įmaišykite išlydytą šokolado ir sviesto masę.
- Paruoškite 12 nedidelių dailių popierinių keksiukų formelių ir sukrėskite į jas tešlą.
- Kepkite 180–200 ºC temperatūros orkaitėje apie 20–25 min.
- Drauge su keksiukais (arba atskirai) iškepkite ir ovalių imbierinių ar kitokių mėgstamų sausainukų. Imbierinės tešlos receptą galite pasižiūrėti ČIA .
- Vandens vonelėje išlydykite apie 30 g šokolado. Tepkite jį ant keksiukų ir „priklijuokite“ elniuko „veiduko“ detales, riestaininius ragučius. Atsargiai pastatykite vėsiai, kad šokoladas sustingtų ir visos detalės gerai priliptų.