Ingredientai
- Sviestas 200 g tinka ir margarinas
- Cukrus 225 g „Panevėžio Plius“
- Sirupas 280 ml „Dansukker“ auksaspalvio
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - didelis - tešlai ir 1 - baltymas - glajui
- Gvazdikėliai 2 arbat. š. maltų
- Imbieras 1 arbat. š. maltų
- Cinamonas 1 arbat. š. malto
- Soda 1 arbat. š. 1,5 - valgomosios
- Miltai 480 g kvietinių
- Miltelinis cukrus 240 g „Dansukker“ cukraus miltelių - glajui
Kaip gaminti
- Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
- Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
- Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita